Kiedy za oknem pada deszcz, wieje wiatr, a liście spadają z drzew, mam większą ochotę na eksperymentowanie w kuchni. Jesień i zima to dla mnie okres, w którym powstaje najwięcej wypieków. Staram się gotować sezonowo, więc używam produktów, które aktualnie są najbardziej dostępne o tej porze roku. A nic tak nie kojarzy mi się z jesienią w kuchni, jak dynia. Można z niej wyczarować prawie wszystko.
Ciasto dyniowe to mój 'must cook' jesienią. Uwielbiam je. Czekam na nie cały rok, bo nigdy nie smakuje tak dobrze, jak podczas chłodnego, jesiennego wieczoru. Zawsze wychodzi pyszne i puszyste. Nie ma chyba nic łatwiejszego i szybszego. Robi się je w 5-10 min. Idealnie sprawdza mi się podczas niespodziewanej wizyty gości lub gdy łapie mnie ochota na coś słodkiego.
To ciasto to pewniak, mówię Wam. Koniecznie spróbujcie wykonać je w domu i podzielcie się ze mną swoimi wypiekami. Chętnie zobaczę Wasze działa! :)
Brak komentarzy
Prześlij komentarz