Uwielbiam smak orzechowej granoli, którą zawsze jem z jogurtem naturalnym czy owsianką. Uwielbiam jej chrupkość i słodki, cynamonowy posmak. Idealna na śniadanie oraz jako kruszonka do zapiekanych owoców.
Ja taką granolę uwielbiam dodawać sobie do jogurtu naturalnego i jeść z owocami. Zimą radzę sobie dodając mrożone maliny, borówkę i banana. Powstaje nam w ten sposób bardzo szybki i smaczny deser, który można zabrać ze sobą do pracy czy szkoły! :)
Fantastycznie wygląda. Rozumiem, że syrop klonowy robi za spoiwo tych wszystkich składników (plus, wiadomo, jest zdrowy). Miód chyba w tym starciu przegrywa, bo pod wpływem temperatury traci wszystkie wartości. Tak sobie głośno myślę, że chyba nie ma co z miodem eksperymentować, co? :)
Tak syrop klonowy robi za spoiwo. Czytałam gdzieś, że miód faktycznie podgrzany do temperatury wyższej niż 40 stopni traci swoje lecznicze właściwości jednak gdybym miała wybierać pomiędzy miodem a cukrem (np. w herbacie) to uważam, że słodzenie miodem jest bardziej bezpieczne jak zwykłym cukrem :)
Fantastycznie wygląda. Rozumiem, że syrop klonowy robi za spoiwo tych wszystkich składników (plus, wiadomo, jest zdrowy). Miód chyba w tym starciu przegrywa, bo pod wpływem temperatury traci wszystkie wartości. Tak sobie głośno myślę, że chyba nie ma co z miodem eksperymentować, co? :)
OdpowiedzUsuńTak syrop klonowy robi za spoiwo. Czytałam gdzieś, że miód faktycznie podgrzany do temperatury wyższej niż 40 stopni traci swoje lecznicze właściwości jednak gdybym miała wybierać pomiędzy miodem a cukrem (np. w herbacie) to uważam, że słodzenie miodem jest bardziej bezpieczne jak zwykłym cukrem :)
OdpowiedzUsuń